Jurnal din mansarda

duminică, 28 decembrie 2014

Ce mi-a placut saptamana trecuta!

Sarbatorile Craciunului au trecut repede: cu agitatie in Ajun si liniste in ziua de Craciun,  la masa cu familia si prietenii cu multa mancare si prajituri, cu daruri mult asteptate, cu hohote de ras si colinde, fara zapada(din care cauza am pierdut un pariu si a trebuit sa trag un vecin cu sania pe astfalt), dar cu sperante pentru saptamana viitoare, cu multumire in suflet ca a iesit totul bine chiar daca nu am reusit sa fac tot ce mi-am propus.
Multumesc tuturor pentru urari celor care ati trecut pe aici, dar si celor care v-ati facut timp sa scrieti cateva randuri pe blogurile voastre.
Eu va doresc sanatate, clipe minunate alaturi de cei dragi, zapada si sanius (noua ne lipsesc ) si vacanta placuta in continuare.
Ancuta face in fiecare saptamana o retrospectiva a lucrurilor frumoase si m-am gandit sa preiau si eu ideea ei.
Saptamana trecuta mi-au placut:
 
 
colindatorii


prajiturelele pentru ei

coltul cu Nasterea Domnului

sosetele noastre agatate pe balustrada

bradul dupa venirea Mosului

bucuria despachetatului.
Va multumesc pentru vizita, Dana.

miercuri, 17 decembrie 2014

Câţtigătoarea este.....Catrinel

❄ Vă mulţumesc tuturor celor care  v-aţi înscris şi aţi scris cuvintele frumoase despre lucruşoarele mele şi mă bucur tare mult  că nu m-aţi uitat.

 Tragerea la sorţi am făcut-o cu bileţele, Claudiu e cel care a extras numărul căştigător, adică 6 Catrinel. Nu am ataşat pozele pentru că sunt groaznice, au fost făcute cu telefonul.

Participantele au fost :
1.Ancuţa
2.RamonaM
3.adrianaTRU
4.Maria
5. Anca
6.Catrinel
7.Irina
8.Iuliana

Catrinel te rog să-mi dai adresa ta pe email-ul danielaenciulescu@gmail.com, să-ţi trimit pachetul cât mai repede.
Vă mulţumesc pentru vizită, Dana!

marți, 16 decembrie 2014

❄ Fulgi se zăpadă ❄

      Anul acesta când am început să mă gândesc cum vreau să-mi decorez casa de sărbători am fost setată pe fulgi de zăpadă; am croşetat mulţi, am făcut unii din crenguţe, am lipit pe geamuri, dar cei mai frumoşi sunt după părerea mea cei decupaţi din hărtie şi agăţaţi ca o perdea între living şi bucătărie.
Încercaţi să-i faceţi şi voi mai ales cu copii, este un prilej să vă petreceţi o după amiază distractivă şi creativă, iar efectul pe măsura cheltuielilor este spectaculos.

  Tutoriale găsiţi aici.

Jurnal din mansardă

Jurnal din mansardă
Mulţumesc pentru vizită, Dana.

P.S. Şi astăzi vă puteţi înscrie pentru darul de blog.

luni, 15 decembrie 2014

Omuleţi din turtă dulce....şi brăduţi

În Jurnalul meu de sâmbătă spuneam că vreau să fac turtă dulce şi prăjiturele pentru Crăciun, printre multe altele. Ca de obicei am zis că mut munţii, dar cum socoteala din târg nu se potriveşte cu cea de acasă (adică te mai doare o mână, mai faci un drum neprogramat....), am reuşit să testez doar reţeta de turtă dulce pe care am luat-o de aici . Reţeta este perfectă : se face foarte uşor, gustul  turtei dulci este delicios, iar mirosul din casă te ameţeşte - e mirosul sărbătorilor. Eu le-am ornat acum cu bombonele luate de la LIDL, dar peste câteva zile când voi face şi căsuţa de turtă dulce vreau să folosesc şi royal icing. Cică turta dulce se poate păstra şi 2 săptămâni,  dar eu nu vă pot confirma acest lucru pentru că mai am vreo 3 sau 4 omuleţi din 6 tăvi a 10-12 bucăţi :).

Jurnal din mansardă

Jurnal din mansardă
Mulţumesc pentru vizită, Dana!

P.S. Nu uitaţi de darul de blog!

duminică, 14 decembrie 2014

Dar de sărbători pe blog

Sunt scurtă astăzi pentru că mă pregătesc să merg la serbarea lui Clau. Vreau să vă anunţ că am un dar de blog format din lucruşoare croşetate de mine în ultima perioadă şi un fir pe care îl puteţi lucra chiar voi. Firul este ca o blăniţă, cred că merge pentru o eşarfă sau un fular, aştept de la câştigătoare să-mi spună ce va face din el.  Regulile le ştiţi deja, de fapt e una singură: un mic comentariu, iar tragerea la sorţi va avea loc miercuri seara în jur de ora 20.00 ca joi să pot trimite pachetul să  ajungă până pe 24 decembrie.Jurnal din mansardă

Jurnal din mansardă

Revin cu amănunte şi poze puţin mai clare.
Mulţumesc pntru vizită, Dana.

P.S. Multumesc Irina, Coco, Catrinel pentru comentariile de la postarea anterioară

sâmbătă, 13 decembrie 2014

Jurnalul meu


Am reuşit cu ajutorul unui coleg de la IT să-mi resuscitez blogul. Când încercam să intru pe blog  mă direcţiona către un spam şi cum eu nu sunt pricepută în ale informaticii nu am realizat multă vreme ce problemă este aici.  Acum nu mai am  motive să nu postez, dimpotrivă  am  multe  subiecte în cap, sper să am şi inspiraţie să le scriu. Deocamdată încep cu ceva uşor şi clasic, adică Jurnalul.

 Pentru astăzi (data/ora)... Sâmbătă 13 decembrie 2014/ora  10,30, doar 12 zile până la Crăciun
Afară ... este soare, soare, soare, dar friguţ si bate  tare vântul.

Mă gândesc ... la ultimele 2 zile de concediu pe anul 2014 pe care le mai am şi când să le iau: înainte de Crăciun (aşa aş reuşi să termin tot ce mi-am propus fără stres) sau între Crăciun şi Revelion (atunci m-aş odihni).
Invăţ... că există rezolvare  pentru orice, dar cu multă răbdare şi credinţă
Sunt recunoscătoare pentru .... ceea ce am acum: linişte. 
Din bucătărie ... ciorbă de peşte, pulpă de curcan la cuptor, prăjituri şi turtă dulce pentru sărbători
Cu ce sunt imbrăcată ... colanţi turcoaz, bluză de trening crem şi şorţ cu floricele
Citesc ... Bridget Jones Diary în engleză
  
Ceea ce aştept (sper) ...  să avem zăpadă de Crăciun, chiar şi prognoza meteo arată asta
Ce mai meşteresc ...  multe, multe, majoritatea cadouri. Dacă reuşesc să împrumut un aparat de fotografiat  vă arăt şi vouă.
 
Ascult ... o discuţie tată-fiică despre cum gândesc bărbaţii in care se râde şi se aude des: " Hai, măi tati!" 
 
În casă ...   este curaţenie, ieri când m-am intors de la serviciu am găsit casa bec, mi-au făcut ai mei o surpriză, aşa că împodobim bradul, e devreme ştiu, dar vrem să ne bucurăm cât mai mult de atmosfera de sărbătoare

Unul dintre lucrurile mele preferate ... luminiţele din brad, de la geamuri, de pe case, din oraş......
 
Aici este o imagine pe care m-am gândit să o împărtășesc:  

sursa Pinterest


 

Jurnalul a fost adus  in blogosfera romaneasca de Corcoduşa.
Multumesc pentru vizită, Dana.