Jurnal din mansarda

marți, 31 ianuarie 2017

Jacket potatoes sau pe romaneste cartofi copti

     Cred ca toata lumea stie sau isi aminteste cat de buni sunt cartofii copti in cuptorul sobelor de la tara. Pentru mine cartofii copti reprezinta gustul copilariei, mirosul focului de lemne cu povestile din jurul lui, culorile jucause ale flacarilor pe fetele imbujorate ale copiilor.
      Eu nu prea am gatit de multe ori cartofi copti acasa, sotul meu din cand in cand isi mai facea si ii manca cu smantana.
      Aici am vazut ca se gasesc in meniu-rile restaurantelor si a pub-urilor sub numele de jacket  potatoes si  sunt in topul mancarurilor comandate de englezi.
       Nu trebuie sa va dau eu o reteta despre cum ii coacem, vroiam doar sa va spun cum ii mananca englezii, ce topping-uri folosesc:  melted  cheese adica cascaval( mozarela)  puse peste cartoful fierbinte, beans and cheese adica un fel de iahnie de fasole si cascaval, tuna salad adica ton cu maioneza,uneori si porumb dulce, chilli con carne and sour cream adica chilli con carne si smatana si multe altele....
        Ati manca asa cartofii copti sau doar cum ii mancam noi cu sare si unt?


Sursa
Multumesc pentru vizita. Dana.

duminică, 29 ianuarie 2017

Bucuriile saptamanii

    Postarile cu Bucuriile saptamanii mi-au placut cel mai mult anii trecuti, uneori chiar ma mai uit in urma si imi  reamintesc cu drag de ele .
    Saptamana ce tocmai a trecut a fost una normala, cu aceeasi rutina  zi de zi, dar presarata ici colo de bucurii marunte:

1. La geamul din bucatarie
Jurnal din mansarda
2.Cerul de la fereastra dormitorului ( sa nu mai zica lumea ca in Anglia ploua tot timpul)
Jurnal din mansarda
3. Am strans in fine decoratiunile de Craciun si felicitarile primite de la colegii de serviciu de aici. Aici in supermarketuri si mall-uri sunt raioane si magazine specializate numai in vanzarea acestor felicitari. Eu m-am bucurat tare mult cand le-am primit, iar anul asta de sarbatori vreau sa preiau si eu obiceiul lor sa trimit felicitari si aici si in tara.
Jurnal din mansarda
4. Wip
Jurnal din mansarda


5. Mic dejun, cafea, Curt Cobain (nu e vorba de muzica lui, asa se numeste fulgul crosetat:)).
Jurnal din mansarda
Multumesc pentru vizita, Dana.

sâmbătă, 28 ianuarie 2017

Jurnal de ianuarie

        E primul jurnal din 2017 chiar daca  mi-am dorit sa scriu in fiecare vineri, sper sa nu fie si ultimul :).  Deocamdata  o sa pastrez acelasi format, daca pe parcurs o sa schimb ceva va anunt.

 Pentru astăzi (data/ora)...  sambata, 28 ianuarie 2017

Afară ...  dupa cateva zile minunate, insorite, azi e innorat si mohorat

Mă gândesc ... de ce nu este Romania o tara normala.....

Învăţ... ar trebui sa mai deschid dictionarul roman-englez sa invat cuvinte noi, dar dau vina pe timp ca de obicei

Sunt recunoscătoare pentru ... ca suntem sanatosi

Din bucătărie ... fructe si sarmale (am gasit aici un magazin bulgaresc unde au si produse romanesti: varza murata, mici, pufuleti....)

Ce mi-ar plăcea să port ... este la reducere, dar nu mai au numarul meu


Cath Kidston




♥ Citesc.... nimic

Ascult ... zgomotele strazii


Ce mai meşteresc .. salul cu inimioare si fulgi de zapada

În casă ... este cum trebuie sa fie, doar am fost doua zile libera

Unul dintre lucrurile mele preferate ... sa merg in magazine cu decoratiuni si de tip hobby craft

Azi: lucrez dimineata 

Săptămâna care a trecut:  am lucrat mult, dar am reusit si sa fac multe in casa, am crosetat aproape in fiecare zi, m-am organizat cumva sa scriu  pe blog

Unele planuri pentru sfârşitul săptămânii:  azi  iesim un pic la plimbare in centrul orasului, iar diseara stau la caldurica si crosetez 


♥ Săptămâna viitoare: inca nu avem planuri

Aici este o  imagine pe care m-am gândit să o impărtășesc: 
sursa

Multumesc pentru vizita, Dana.




joi, 26 ianuarie 2017

Ce vedem in Gloucester

Docurile din Gloucester


       Orasul Gloucester a luat nastere cu secole in urma, cand romanii ce cutreierau dealurile Cotswold au vazut valea luxurianta Severn si au decis sa construiasca o garnizoana. De atunci, orasul a fost gazda mai multor popoare - celti, romani, saxoni si normanzi - fiecare lasandu-si amprenta asupra asezarii, urme vizibile si astazi. Terminatia "cester" din numele orasului vine din romanul "castrum", iar cele patru strazi care formeaza unghiuri drepte in centrul orasului reflecta planificarea romana. 


       Atractiile principale sunt Docurile Istorice, Catedrala Normanda, Muzeul Poporului si Muzeul Orasului, care "povestesc" istoria orasului si obiceiurile societatii de-a lungul vremurilor. In Docurile Istorice veti descoperi Muzeul Maritim, Muzeul Regimentelor din Gloucestershire si Colectia Robert Opie. Tot aici aveti la dispozitie un centru de cumparaturi, cafenele pe malul apei, baruri si restaurante, precum si excursii si croaziere.
   
        Gloucester este cel mai interior port din Marea Britanie, iar docurile sunt dominate de depozite inalte pe marginea apei.

Jurnal din mansarda

Jurnal din mansarda

Jurnal din mansarda

Jurnal din mansarda

Jurnal din mansarda

Jurnal din mansarda

Jurnal din mansarda
Multumesc pentru vizita, Dana.

miercuri, 25 ianuarie 2017

Ce mai crosetez....

Provocare: sa termin toate proiectele incepute, sa crosetez, creez ceva in fiecare saptamana.

Am avut 11 zile in care am lucrat non-stop, zile in care am lucrat si dimineata si dupa-amiaza si din cauza asta nu am pus mana pe croseta prea mult, nici macar laptop-ul nu l-am deschis, dar de acum lucrurile se vor schimba. Mi-am pus cutia cu materiale si crosete langa pat asa ca seara inainte de culcare sper ca macar jumatate de ora sa fac ceva. 


WIP sunt acestea:

patura inceputa in Romania, dar pe care nu am terminat-o pentru ca am vazut ca nu-mi ajung firele. Cand am fost acasa de sarbatori am luat toate cutiile cu fire la puricat si am gasit din fiecare culoare cateva ghemulete, in februarie cand le voi primi nu o mai las din mana pana nu o termin.

Jurnal din mansarda

- o patura vintage- shabby chic, inca nu o vad exact, sper ca pe masura ce o lucrez sa-mi vina si ideile. Firele le-am luat de aici de la un magazin Hobby Craft (intr-o zi am stat 2 ore acolo), sunt destul de scumpe, dar intr-un patratel nu intra foarte mult material. 

Jurnal din mansarda

- salul cu inimioare. Am inceput sa lucrez la el de vreo 4 zile, cate un rand/zi si as vrea totusi sa-l termin cat mai repede sa-l pot purta iarna asta.
Jurnal din manarda

- fulgi de zapada.... Aici am eu un proiect indraznet: in fiecare zi cate un fulg, la sfarsitul anului 365 de fulgi. Deocamdata am doar 10 asa ca trebuie sa trag un pic mai tare sa recuperez pana la sfarsitul lunii.
Jurnal din mansarda

In  februarie vreau sa fac cateva martisoare, in martie ceva pentru Paste, apoi mai vedem. Fire sau alte prostioare  mai cumpar doar in momentul in care am terminat ceva, deci.....Dana pune mana si munceste!

Jurnal din mansarda

Jurnal din mansarda
Multumesc pentru vizita, Dana.

joi, 12 ianuarie 2017

Ce vedem in Gloucester

    Provocare: sa vizitam cat mai multe locuri.
    In 2017 as vrea sa iesim mai mult, sa ne plimbam mai mult, sa descoperim locuri noi, iar zona Cotswold este exact locul potrivit. Deocamdata am sa va prezint cateva obiective din orasul in care stau, nu este foarte mare, dar are multe locuri frumoase, care merita vazute.
    Daca vreti sa vizitati Gloucester,  sigur veti ajunge in zona pietonala  pe Southgate Street unde deasupra unui magazin de bijuterii deschis in 1741, care apartine Baker's and Son Jewellers este Old Father Time Clock. Acest ceas este special. Personajele reprezinta de la stanga la dreapta o nord irlandeza, un englez, Timpul, un scotian si o femeie din Tara Galilor. Cele 5 personaje lovesc clopotele la fiecare sfert de ora, iar Old Father Time  marcheaza trecerea fiecarei ore.

Jurnal din mansarda

Jurnal din mansarda
Jurnal din mansarda




Multumesc pentru vizita, Dana.

marți, 10 ianuarie 2017

Curry de pui

   Aici in Anglia  curry-ul(un fel de tocanita indiana) este foarte popular. In primul rand pentru ca e bun la gust si al doilea motiv si cel mai important pentru ca se gateste foarte usor. Sunt foarte multe variante, eu va prezint acum una simplificata si foarte rapida.
Ingrediente:
- 2 bucati piept de pui cam 500 g(sau orice alt tip de carne: vita, miel...)
- 1 bucata de praz
- 1 cutie rosii in bulion sau pasata de rosii
- 3 catei de usturoi
- 1 cutie naut fiert sau 200 grame linte 
- condimente pentru curry( eu am cumparat o cutie care contine; seminte de coriandru, turmeric, ghimbir, chimen, piper cayenne si negru, mustar, praf de usturoi)


    Taiem prazul rondele subtiri, iar pieptul de pui patratele. Calim prazul intr-o lingura de ulei de masline si apoi adaugam carnea. Cand carnea isi schimba culoarea adaugam o lingurita sau mai mult (depinde de gust) de condimente pentru curry, usturoiul si pasata de rosii. Puneti ca sa acoperiti carnea si apa calda sau supa de pui. Lintea o puteti pune acum ca sa fiarba, nautul dupa ce a fiert carnea. Curry-ul se mananca deobicei cu orez fiert, dar pentru cei care nu mananca orez cum e sotul meu, se poate inlocui cu cartofi fierti si o salata verde alaturi.
   Asta e tot! Poze nu am acum, dar o sa fac curand.
   Daca faceti aceasta reteta spuneti-mi si mie daca v-a placut.

Multumesc pentru vizita, Dana.

duminică, 8 ianuarie 2017

Hello in 2017!!!!

     La multi ani in 2017!!!! Va doresc sanatate, bucurii, un an de neuitat in care visele devin realitate, iar dorintele se indeplinesc.
    Dupa doua saptamani minunate de vacanta petrecute cu toata familia am plecat de la zapada si -12 grade si am ajuns la 12 grade, ploaie si cer innorat(Anglia nu se dezminte).
     Cuvantul anului 2016 a fost bucurie si m-am gandit prima oara ca nu prea s-a potrivit la cat am plans, dar apoi mi-am adus aminte cat de bucuroasa am fost cand ne-am intalnit cu Andrada de cateva ori in Londra, cand m-am angajat, cand sotul meu si-a gasit serviciu, cand ne-am mutat in casa in care stam acum, cand am primit scrisorile de la scoala cu rezultatele lui Claudiu, cand a venit sora mea in vizita, cand am aflat ca am bilete de avion spre Romania de sarbatori(chiar daca nu imi place sa zbor),cand am fost acasa de sarbatori, cand am mangaiat pisicile si cainele si am vazut ca nu m-au uitat,  cand mi-am revazut fostii colegi. Chiar daca a fost un an greu, bucuriile marunte l-au facut sa fie un an bun.
     In 2017 am zis ca nu mai aleg nici un cuvant focus, dar pana la urma am ales ca anul asta sa fie o provocare (de fapt 12 provocari), despre care am sa vorbesc la momentul potrivit. Prima dintre ele se refera la blog, vreau sa incep sa scriu aici mai mult, mi-e dor de el, mi-e dor sa primesc si sa las comentarii, mi-e dor ca dimineata la cafea sa trec in revista blogurile preferate. Provocare: sa scriu de 4-5 ori pe saptamana pe blog! M-am gandit si  despre ce as vrea sa scriu: Meniul saptamanii(o alta provocare), Bucuriile saptamanii, Jurnalul, despre crosetat(si aici am o provocare), despre Anglia(un fel de ghid), retete de aici, subiecte sunt multe, timp si inspiratie sa am.
     Multumesc celor care mi-au lasat mesaje aici pe blog, va doresc sa aveti un an minunat, asa cum va doriti voi sa fie!

Bucuriile la sfarsit de 2016 si inceput de 2017!

Apus de soare din avion

Jurnal din mansarda

Jurnal din mansarda
 Colindatori
Jurnal din mansarda
 Cel mai frumos brad  impodobit cu fulgi crosetati
Jurnal din mansarda
 Toti 4 - impreuna
Jurnal din vacanta

Jurnal din mansarda
 Targul de Craciun din Oradea
Jurnal din mansarda

Jurnal din mansarda

Jurnal din mansarda

Jurnal din mansarda

Jurnal din mansarda
 Zapada
Jurnal din mansarda
Multumesc pentru vizita, Dana!