Jurnal din mansarda

luni, 30 august 2010

La tara!

Am ajuns la tara, in locurile unde mi-am petrecut vacantele copilariei. Atatea sentimente m-au napadit: bucurie datorata invaziei de amintiri, nostalgie din cauza anilor care au trecut si multa liniste.....








Apropo de trecerea timpului, blogul meu a implinit pe 20 august 1 anisor! 
X.O.X.O. Dana

joi, 12 august 2010

Noutăți....

Miercuri am fost până la Sibiu să ne recuperăm copii, Andrada a fost la București, Claudiu la mama la țară.Când ne-am întors, de la Alba Iulia am făcut stânga si am luat-o spre Zlatna, Abrud, Albac, Aerieșeni.... La Arieșeni nu am mai fost de 2 ani și ceea ce am văzut nu m-a bucurat deloc. Cred câ știți că se construiește f mult: pensiuni moderne, pensiuni rustice, dar nu arhitectura lor mă deranjează, ci mizeria care este sufocantă. Peste tot e plin de moloz, hârtii si pet-uri,  mormane de lemne și talaș, nu am văzut din păcate nici măcar o curte a vreunei pensiuni pusă la punct, nu plină de flori ca în Austria, dar măcar cu iarba tunsă și cu un aspect îngrijit. Acord o bilă albă pentru că s-au pus indicatoare către Groapa Ruginoasa, Peștera Ghețarul de Foc.... ultima oară când am fost acestea nu existau.
De luni intru în concediu 2 săptămăni. URA!!!!!! Anul acesta din motive de criză (soțul din dotare a stat pe tușă câteva luni) stăm în țară : mergem câteva zile la Băile Felix să ne bălăcim , câteva zile la București să ne intâlnim cu rudele și prietenii și o săptămână la Predeal să ne incărcăm bateriile.

Și acum noutăți de acasă: am cules mazărea...... Voila!!!!! Acesta este producția de anul acesta, slăbuță: două porții de mâncărică, dar fffff gustoasă și dulce!



Au început să se coacă roșiile, nu s-au făcut așa multe, dar o porție de suc tot voi face....




Am descoperit ca voi avea și roșii galbene. Este așa mare și frumoasă, abia aștept să se coacă să-i fac poze mai detaliate.



Pe drum spre Sibiu ca să nu mă plictisesc am inceput păturica pentru Andrada.  A fost f incântată de culori și m-a rugat să nu mai încep altceva sa o termin mai repede. Nu vă sfătuiesc să croșetați în mașină  mi-a fost greață tot drumul, dar am fost am fost  prea entuzismată de cum au ieșit așa că mi-am asumat toate riscurile.






Ne vedem  curând  pentru că voi avea net și în concediu, sper să am timp și chef să postez.
X.O.X.O, Dana!