Jurnal din mansarda

luni, 23 mai 2011

NoriO săptămână ușoară, Dana!

joi, 19 mai 2011

Triunghiul

Pozele pentru această postare le-am încărcat de vreo săptămână, dar nu prea am avut inspirație să scriu. Nu ar fi prea greu de explicat ce s-a  petrecut în pozele de mai jos, dar ultimele subiecte au fost tratate cam sec, și vroiam ca de data asta să explic mai pe larg pașii pe care i-am urmat deoarece  am depus puțin efort ca să ajungem la rezultatul dorit.
Acum doi ani am primit o piatră ornamentală mare și frumoasă  și ne-am tot gândit cum să o punem în evidență așa că  am făcut un triunghi pe care l-am curățat de iarbă, am pus borduri, am acoperit cu  saci de plastic,iar peste saci, pietricele mici ornamentale albe și cățiva brăduți (din care a rezistat doar unul) . De anul trecut am văzut că buruienile și gazonul au invadat acest triunghi și de aceea arăta groaznic.
Cel mai greu a fost când a trebuit să culegem pietricele acelea mici, practic a fost muncă de chinez pe care în mare parte am făcut-o eu, dar spre sfârșit soțului meu i s-a făcut milă și m-a ajutat.


 Am smuls toate buruienile și am dat cu ierbicid.

Apoi am pus un strat de nisip....


...si o folie care să împiedice cresterea buruienilor.Am spălat toate pietricele mici și le-am întins.

Acum e gata.

 Între timp am mai pus niște floricele colorate și alte ornamente, dar am uitat să pun și aceea poză, revin cu ea în curând.
Pentru noi rezultatul este mai mult decât mulțumitor , suntem foarte încântați  și mândri de ceea ce a ieșit doar din mâinile noastre.
Urmează următoarele episoade: aleea și cercul magic.....
Pupici,Dana

marți, 10 mai 2011

Fluturi

Weekend-ul trecut sora mea l-a botezat pe cel mic, pe bebe. Eu și cumnata mea(nașa) ne-am gândit la niște mărturii mai altfel, ea a ales modelul - fluturași, eu i-am croșetat și iată ce a ieșit:
Curând postez și tutorialul.X.O.X.O. Dana

Cadouri

Revin cu restanțele, adică cu postări care trebuiau să aibă altă dată...
De Paște am fost la București și am primit de la prietena mea Corina acest cadou minunat croșetat de ea, bineînțeles pe nuanțe de verde, culoarea mea preferată.


De la Anita am comandat un iepuraș și ciupercuța cu căpșunelele, iar pe lângă ele am primit cadou și o găinușă superbă.


Vă mulțumesc  fetelor pentru cadourile care m-au bucurat mult! Dana

luni, 9 mai 2011

Grădina în aprilie

Sfârșitul lunii aprilie a fost unul agitat: cu drumuri, sărbători și alte activități care m-au împiedicat să postez pe blog și nu am respectat ceea ce-mi propusesem să pun poze cu grădina în fiecare lună,  de aceea o fac acum.
Grădina în aprilie....
Poate vă amintiți mușcatele de anul trecut.... roz si mov, pe care din păcate nu le-am putut salva peste iarnă, le-am pus pentru hibernare într-un garaj, dar una după alta s-au uscat.
Anul acesta am schimbat culorile roșu și alb. Puține emoții am avut și cu acestea pentru că le-am pus pe terasă și la geamuri exact în noaptea în care a înghețat, dar au scăpat cu bine.

 O zi minunată vă doresc, Dana.