Jurnal din mansarda

duminică, 16 ianuarie 2011

Vestitorii primăverii!

Bună!
Activitate intensă în blogosferă .Cel puţin aşa văd eu pe blogurile pe care le urmăresc. Să fie efectul temperaturilor ridicate de afară şi a soarelui care se vede mai des?  La mine în grădină  au apărut primii ghiocei, natura reacţionează chiar dacă după calendar suntem  în mijlocul iernii..






Salcia după ploaie, da la noi ieri a plouat la fel ca vara!



În week end de obicei fac o prăjitură. La cererea familiei şi pentru că aveam o datorie faţă voi cei care îmi citiţi blogul am făcut pentru a III a oară de la începutul anului:

 Cremşnit cu cremă de ciocolată
Blatul se cumpără de la supermarket ( nu am  reţeta pentru el, dar probabil  dacă aş avea, tot la fel aş proceda, ha, ha  am început să fac şi rime).

Crema
1 l lapte
4 linguri cacao
2 căni zahăr
5 linguri cu vărf făină
esenţă rom
zahăr vanilat
250 g margarină Unirea
2galbenusuri

Se amestecă zahărul, făina şi cacaoa, după care se pune laptele puţin câte puţin să nu facă cocoloaşe. Se pune oala pe foc, amestecând până se ingroaşă ca o ciulama şi bolboroseşte ca Vulcanii noroioşi.
Se lasă la răcit, apoi adăugăm treptat margarina.Crema trebuie să fie călduţă. La sfârşit adăugăm galbenusurile. Lăsăm  să se răcească şi o întindem peste primul blat. Ca să putem taia mai bine cremşnitul cel de-al 2 lea blat se sfărâmă in bucăţele mici şi se pune peste cremă, şi deasupra tuturor cernem zahăr pudră.
Gata! Poftă bună!
Reţeta nu o am de pe vreun blog, ci de la prietena mea Michi şi tot de la ea am primit şi pontul cu blatul sfărâmat.
Poze am puţine pentru că am uitat să  fac. Scuze!




Week end plăcut în continuare să aveţi!
xoxo Dana

4 comentarii:

  1. Asa este, la Oradea au apărut deja ghioceii.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru vizita, Starsgates!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ia te uita, acum doi ani pe vremea asta aveai deja ghiocei!
    Foarte faina reteta de cremsnit si mai ales pontul cu blatul sfarmat ;) Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da si acum am ghiocei, am postat despre ei azi. Este bună reţeta si ce e mai important uşor de făcut.

    RăspundețiȘtergere