Jurnal din mansarda

vineri, 30 septembrie 2011

A fost septembrie.......

În prima lună de toamnă, dar cu temperaturi de vară, cu zile frumoase și  luminoase grădina a arătat pur și simplu minunat, gazonul a fost mai verde și s-a îndesit (ne-am făcut fântână în curte și îl udăm mai des), florile au colorat grădina, buruienile nu au  mai crescut într-un ritm căruia să nu-i pot face față. La capitolul agricultură nu am cu ce să mă laud căteva kg de roșii și fasole, verdeață și căteva căpșuni, cam asta a fost recolta noastră. Am pus pe lângă gard floricelele astea mov(nu știu cum se numesc), au arătat bine și  vara ca un gard viu, dar acum sunt de vis.



Trandafirii au fost puși anul ăsta, au făcut până acum cîteva flori, doar cât să le văd culoarea, dar de vreo 2 săptămîni  au explodat: s-au umplut de crenguțe, boboci și flori.









A început școala! Chiar dacă în poza asta copii nu arată prea fericiți (e greu să te trezești la 7,30 dimineața, după 3 luni de vacanță) prima zi de școală a fost mai mult decât frumoasă. Apoi a început nebunia recapitulării,  testelor de evaluare,  programării meditațiilor, ședințelor...  La fel ca și Irina, abia aștept vacanța. 


Chiar dacă din grădină nu am avut ce să recoltez, piața a fost plină cu fructe și legume la prețuri bune așa că luna septembrie a fost dedicată conservelor. Aici vedeți castraveți bulgărești, salată de vinete și gogoșari, gogoșari în sos de bulion, suc de roșii.


Vă doresc o toamnă la fel de frumoasă ca până acum! xxx, Dana

4 comentarii:

  1. Buna Dana, ce remember frumos!Ai trecut si tu ca si noi prin o sumedenie de etape.
    Frumos gardutul cu florile mov,Ti-am admirat vlastarelwe, am trecut pe la pregatirile de iarna,iar trandafirii au un parfum...:)
    O toamna binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa ai parte in continuare de zile insorite si rodnice!

    RăspundețiȘtergere
  3. Florile mov se numesc ASTER si sunt splendide! Eu am reusit sa aclimatizez o singura tufa, micuta. Sper sa se inmulteasca si la mine asa frumos! Cand toata natura se pregateste de somnul de iarna, florile astea mov coloreaza minunat peisajul. Imi place gradina ta! Cu simpatie, Ella

    RăspundețiȘtergere