Jurnal din mansarda

marți, 28 ianuarie 2014

În ianuarie e iarnă, nu-i aşa?

....aşa că nu înţeleg care e problema autorităţilor şi de ce au fost iarăşi  depăşiţi de situaţie. Îmi aduc aminte de  copilărie când mergeam cu ai mei la ţară  pe autostrada Bucureşti - Piteşti fără  ca maşina  să fie echipată cu cauciucuri de iarnă (cred că  nu existau la vremea aceea, cel puţin la noi în România), dar nu am rămas înzăpeziţi niciodată pentru că pe marginea drumului erau parazăpezi care opreau  viscolirea . Acum de ce nu mai există aşa ceva? S-au descoperit  cumva alte metode mai avansate de care eu nu ştiu încă?  Pentru că vecinii noştrii unguri încă folosesc parazăpezii şi perdelele de arbori care se întind pe sute de kilometrii, deoarece relieful majoritar al Ungariei e câmpia şi nu trec prin ce trecem noi. De câţiva ani ne lovim de aceleaşi probleme când ninge, când plouă, când e caniculă, dar nu facem nimic, doar ne lamentăm pe toate posturile de televiziune că am fost luaţi prin surprindere.
    Nu mă gândeam că aşa va suna prima mea postare din acest an, mai ales după o pauză aşa mare, dar gata am terminat.  Hai să trecem la lucruri mai frumoase,  să vă povestesc despre un weekend de poveste.
    În zona noastră iarna a apărut timid cu puţină zăpadă, apoi s-a încălzit brusc, a inceput să plouă, ca sâmbătă dimineaţa să ne trezim şi să vedem că e totul alb spre bucuria copiilor.  
      Recunosc că eu am fost bucuroasă pentru iarna caldă de  până acum şi nu mă supăram dacă se prelungea pănă în martie, dar după plimbarea cu copii, după ce mi-am reamintit cum e să te bucuri de săniuş, de bulgărit, chiar şi de un frecuş cu zăpadă (aici mai am nişte sechele din copilărie), i-am acordat iernii normale cu zăpadă şi alte cele, câteva bile albe :))))).

Ne-am scos echipamentul adecvat: bocanci, costum de ski, mănuşi .....      


@jurnal din mansardă


.....ne-am demonstrat talentele artistice pe maşinile pline de zăpadă......
@jurnal din mansardă


















.....copii au făcut îngeraşi în zăpadă......
@jurnal din mansardă


.....am făcut o mică excursie până am găsit........
@jurnal din mansardă


@jurnal din mansardă

......derdeluşul perfect....
@jurnal din mansardă


@jurnal din mansardă

Cineva a vrut să folosească neapărat casca de ski primită de la Moş Crăciun.
@jurnal din mansardă
      Pentru că nu ne-am auzit până acum aici 'în mansardă',vă doresc ca 2014 să vă aducă sănătate, linişte, împliniri, iubire şi tot ceea ce vă doriţi pentru a avea un an minunat!!!!!!

P.S. Mi-a fost foarte tare dor de voi!

Mulţumesc pentru vizită,Dana.

12 comentarii:

  1. Bine ai revenit, Dana!
    PS. Si noua ne-a fost dor de tine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine te-am regăsit Adriana!!!! Chiar dacă nu ţi-am comentat în ultimul timp te-am urmărit din umbră :). Felicitări pentru evoluţia blogului tău.

      Ștergere
  2. Oo...ce prezenta neasteptata aici in blogosfera! Mai ca as zice ca am fost luata pe nepregatite, in sensul bun ;) Ma bucur ca te-ai intors si te asteptam cu drag cu noi postari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc Ingrid! Şi eu te urmăresc cu mare drag. Ornamentele şi postările pentru sărbători m-au uns la suflet.

      Ștergere
  3. Danutaaaa la noi e zapada mare mare mare! Dar voi sunteti mai pregatiti, mai echipati. Bine ai revenit. un an magic sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru urari Anca! Am vazut ca aveti multa zapada si o sa mai vina din pacate, la noi aproape s-a topit, azi au fost 3 grade. Ne-am pregatit echipamentul pentru munte speram sa ajungem acolo curand.

      Ștergere
  4. Mulţumesc, la fel şi ţie Laura!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine-ai revenit pe blog, Dana!
    Despre nedumerirea cu parazapezile, și eu o am... Cred că ne place mai mult sa reparam decat sa prevenim stricaciunile, caci alta explicatie nu am :(
    Dar... exista si parti frumoase ale iernii, asa cum ne arati si tu :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine te-am regăsit Iulia aici la mine pe blog, pentru că pe al tău intru zilnic. Atâtea lucruri bune am învăţat de la tine! Mulţumesc din suflet!

    RăspundețiȘtergere
  7. Hei, bine ai revenit, Dana! Mi-a fost dor de calmul si frumosul postarilor tale :)
    Sa aveti un an frumos cu dorinte implinite!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Iuliana! La fel iti doresc si eu tie un an cu sanatate, liniste, bucurii si impliniri.

    RăspundețiȘtergere