Jurnal din mansarda

miercuri, 21 mai 2014

D-ale casei

    Suntem în plin proces de amenajare a grădinii din spatele casei şi a peluzei din faţa casei: punem borduri, mutăm aleile, reconstruim cuşca câinelui, facem un gard nou..... no, nu vă plictisesc acum cu toate amănuntele "sângeroase" pentru că sunt multe şi nu are rost să reconstitui stresul şi nervii săptămânii trecute. Lucrul care m-a deranjat cel mai tare la echipa de muncitori a fost că mi-au călcat pe flori chiar dacă eu le-am marcat locurile pe unde "nu se trece", dar se pare că ei au înţeles exact pe dos. Am trecut peste acestă supărare, cu gândul că plantele sunt nişte supravietuitoare, iar din cauza noilor aranjamente la primăvară va trebui să le mut, şi cu speranţa că mă voi bucura de trandafiri care nu au fost afectaţi aşa mult de invazia "tătarilor".
     Ieri când m-am întors de la serviciu, am coborât din maşină, mi-am aruncat un ochi în grădină şi în am rămas şocată trandafirii mei nu mai avea nici frunze, nici boboci, nici flori.
  - Ce mi-ai făcut la trandafiri? l-am întrebat pe soţul meu ştiind că el a stat acasă cu muncitorii.
El foarte senin şi scurt îmi răspunde:nimic. Îl iau de mână, încerc să fiu zen, să nu încep să mă isterizez şi-l duc la locul cu pricina.
 - Uite nu mai au nici frunze, nici flori, ce s-a întâmplat?
 - Aaaaaaa, la asta te refereai, le-au mâncat căpriţele.
 - Care căpriţe, noi nu avem căpriţe!!!!!!!! a fost reacţia mea, ca apoi să mă luminez: lângă noi e un teren viran pe care cei din satul vechi care au vaci, capre îl folosesc ca islaz. Zilele trecute când m-am întors de la plimbarea cu câinele am văzut căpriţele cu pricina, m-am oprit,  le-am mângâiat şi le-am privit câteva minute pentru că erau foarte drăguţe.
   Până la urmă m-am calmat, chiar am făcut haz de necaz cu vecinii, aşa că data viitoare când le voi vedea nu voi alerga după ele cu băţul.


Trandafirii anul trecut.....
@jurnal din mansardă
.....anul acesta

@jurnal din mansardă
....fără vizite
@jurnal din mansardă
.....după vizita unor musafiri nepoftiţi
@jurnal din mansardă
....flori
@jurnal din mansardă
....fără flori :(
@jurnal din mansardă
Mulţumesc pentru vizită, Dana.

Later edit: dacă vi se pare ceva schimbat la această postare este din cauză că am şters-o din greşeală nu am reuşit să o recuperez, deci am luat-o de la capăt şi am rescris-o.

14 comentarii:

  1. aoleu, cred si eu ca te-ai suparat!
    lasa, la anul vor fi si mai frumosi :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu asta m-am consolat si eu la anul toata gradina va fi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iarta-le ca tare sunt dragute :)
    Tufele cu trandafiri roz sunt grozave.
    Sunt un picut geloasa pe spatiul din curtea ta. :)
    Bunica mea avea livada si o data au invadat-o iedutii vecinilor. Se catarau pe coapaci si rontaiau tot. Eu in loc sa ii alung ma amuzam pana a venit bunica si m-a cam certat, dar erau asa draguuuti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le-am iertat deja. Nu i-am strans de gat nici pe muncitori, ei chiar meritau. Trandafirii roz sunt si preferatii mei.

      Ștergere
  4. Imi plac foarte tare florile, acum dupa ce le-au mancat capritele se odihnesc si vor inflori si mai frumos. Si-mi palc perdelele foarte tare:), am vazut sistemul asta in Germania cand eram studenta si cu asta le asociez...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I-am taiat acum si vor face flori mai tarziu, sunt convinsa ca vor inflori mai frumos:). Eu am o vecina pe strada care sta si in Germania, ea si-a pus perdele de acest gen si i-am furat si eu ideea.

      Ștergere
  5. Vaii, dar frunzele de trandafiri parca nu-s chiar moi si catifelate, cum de le-au placut? Si cum de nu le-a intepat niciun spin?
    Oricum, macar e amuzanta intamplarea si o vei povesti multa vreme de acum incolo :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Asta m-am intrebat şi eu,unii trandafiri au nişte spini mici, deşi şi foarte înţepători, i-am simţit pe propria piele. După ce m-am calmat am văzut şi eu partea amuzantă.

    RăspundețiȘtergere
  7. Din pacate atat trandafirii cat si animalutele le iubim. Devina clar ca sunt oamenii care nu le-au indepartat. Ce sa pretinzi de la bietul animal...
    Iar vecinii sa fie mai atenti...
    O seara faina Dana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Caprele erau lasate singure pe camp chiar nu au nici o vina. O saptamana usoara si tie Corina!

      Ștergere
  8. Imi pare rau pentru frumusetea de trandafiri.Cu siguranta cand iti vei termina gardul si vor pleca si muncitorii..iti vei recupera frumusetea gradinii si a florilor.Mult succes si spor la toate.

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Gemulet. Curand gradina va arata cum imi doresc.

    RăspundețiȘtergere