Jurnal din mansarda

luni, 15 decembrie 2014

Omuleţi din turtă dulce....şi brăduţi

În Jurnalul meu de sâmbătă spuneam că vreau să fac turtă dulce şi prăjiturele pentru Crăciun, printre multe altele. Ca de obicei am zis că mut munţii, dar cum socoteala din târg nu se potriveşte cu cea de acasă (adică te mai doare o mână, mai faci un drum neprogramat....), am reuşit să testez doar reţeta de turtă dulce pe care am luat-o de aici . Reţeta este perfectă : se face foarte uşor, gustul  turtei dulci este delicios, iar mirosul din casă te ameţeşte - e mirosul sărbătorilor. Eu le-am ornat acum cu bombonele luate de la LIDL, dar peste câteva zile când voi face şi căsuţa de turtă dulce vreau să folosesc şi royal icing. Cică turta dulce se poate păstra şi 2 săptămâni,  dar eu nu vă pot confirma acest lucru pentru că mai am vreo 3 sau 4 omuleţi din 6 tăvi a 10-12 bucăţi :).

Jurnal din mansardă

Jurnal din mansardă
Mulţumesc pentru vizită, Dana!

P.S. Nu uitaţi de darul de blog!

8 comentarii:

  1. Super Dana, si eu am facut coca...reteta mea sta 3 zile la frigider....si intradevar stau si o luna in cutii de carton si nu isi schimba gustul. Fetele mele abia asteapta sa faca turta dulce cu formele. Numai bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut si eu ca e bine sa tii coca mai multe zile la frigider, dar am tinut-o 3 ore si a fost ok. Si eu am avut ajutoare la ornat.

      Ștergere
  2. vai cat de bine arataaaaaa..Cum sa ramai cu ei...nu e pacat? :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de frumos ti-au iesit ! Mie imi e frica sa fac turta dulce, mi-e teama sa nu se relaxeze prea tare aluatul in tava :)). Dar imi dai curaj, poate am sa incerc si eu. Mult spor in continuare si sa te bucuri de zilele acestea frumoase de dinainte de sarbatori, in tihna si bucurie! Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca Ingrid reteta asta si nu o sa-ti para rau iti garantez. Multumesc pentru urari! Si eu te imbratisez cu drag si iti doresc sarbatori de vis!

      Ștergere
  4. Ce frumoasa a iesit!! Si eu am turta dulce pe lista de dorinte si tot dupa reteta Violetei vreau sa o fac. Numai sa intru in concediu ca deocamdata n-am timp sa fac nici macar un ceai :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt convinsă că vei face multe bunătăţi abia aştept să văd pe blogul tău culinar. Rezistă încă puţin concediul e aproape.

      Ștergere