Jurnal din mansarda

duminică, 16 octombrie 2016

Jurnalul meu...de departe (1)





Jurnal

 Pentru astăzi (data/ora)... Duminica, 16 0ctombrie 2016, ora 13,30, dar a Angliei

Afară ... acum e soare, dar probabil in cateva minute se va innora si chiar va ploua. Aici vremea se schimba de cateva ori pe zi, inca incerc sa ma obisnuiesc cu asta.

Mă gândesc ...  cum m-am adaptat in locul in care sunt . La inceput  a fost foarte greu, am plans mult, apoi am avut atatea de facut, mi-am gasit serviciu, iar acum viata merge inainte, dar dorul este prezent in fiecare zi..

Învăţ...  sa vorbesc si sa gandesc in limba engleza. Chiar daca ziceam eu ca stapanesc destul de bine limba, doar citesc in engleza, eeeee cand a trebuit sa ascult si sa vorbesc direct cu oamenii de aici cu accentul lor pur englezesc am avut la inceput un blocaj. Acum fac progrese in fiecare zi,  mai ales ca lucrez printe englezi, nu imi mai este frica  ca spun prostii, vestea buna e ca in curand voi face niste cursuri.

Sunt recunoscătoare pentru ...  ca am familia langa mine, ca ma pot adapta si la bune si la rele, ca vad mai bine acum lucrurile frumoase din tara mea si imi e  mult mai usor sa ignor lucrurile rele

Din bucătărie ...  Ciorba de vacuta, curry de vita cu cartofi si/sau orez si castane coapte. Am gasit aici la Lidl, destul de scumpe: 2,49 lire 500 g, dar nu am rezistat sa nu cumpar. Le-am crestat, le-am fiert 15 minute, apoi le-am bagat la cuptor vreo 15-20 minute. O bunatate!

Ieri am fost intr-o plimbare intr-un oras apropiat de noi si am gasit magazinul Cat Kidston. Preturile sunt destul de piperate, dar am gasit la reducere cana si passport holder-ul si le-am luat.
Jurnal din mansarda

Jurnal din mansarda



 Citesc....  era sa zic ca nimic, dar mi-am adus aminte ca in urma recenziei unui film: Me before you, am cautat cartea pe net, am gasit-o si am inceput sa o citesc. Cartea e scrisa de Jojo Moyes, imi e usor sa o citesc, dar prevad ca voi plange mult in timpul lecturii...

Ascult ... pescarusii, cu toate ca nu suntem la mare, aici in oras sunt la fel de populari ca porumbeii 

Ce mai meşteresc ... am inceput un sal. Claudiu a apus zilele trecute: "Mami e fericita acum, a inceput sa croseteze!"




Jurnal din mansarda



În casă ... pentru ca in  2 saptamani  ne mutam de aici, ma simt ca la hotel acum am hainele si lucrurile in geamantane si saci.

Unul dintre lucrurile mele preferate ... acum am sa ma refer la ceea ce descopar frumos aici: e foarte mult verde(parcurile sunt uimitoare, satele englezesti exact cum mi-am imaginat au gradini de vis, copacii sunt uriasi si aici chiar nu exagerez)

Azi: eu si sotul meu aniversam 23 de ani de casnicie. Nu am reusit sa sarbatorim intr-un fel pentru ca sotul meu azi a lucrat. In noiembrie cand e ziua lui Claudiu pentru  ca vine si Andrada o sa avem multe de sarbatorit. Acum sa va povestesc ceva amuzant :cand am dat interviul pentru NINo am avut asa niste emotii ca nu am reusit sa zic data cand m-am casatorit: am zis ca m-am casatorit in 2013, mi-am dat seama de greseala si i-am spus tipei ca de fapt 2003 e data corecta, iar cand am iesit am realizat ca nici a doua oara nu am spus bine, eu m-am casatorit in 1993 :)))). 

Săptămâna care a trecut: Destul de grea am avut mult de lucru la serviciu. V-am spus ca lucrez la in hotel? Da, Travelodge se numeste. Acum lucrez intr-un hotel dupa zeci de ani de cand am terminat facultatea de Turism Intern si International si 30 de ani de munca in Electrica. E altceva, dar m-am acomodat si-mi place.

Unele planuri pentru sfârşitul săptămânii: ....pai a cam trecut saptamana nu mai am planuri marete

 Săptămâna viitoare: noi mergem la serviciu, Claudiu de miercuri e in vacanta(da, vacanta incepe la mijlocul saptamanii)
Aici sunt  imagini pe care m-am gândit să le împărtășesc: satul Bibury asta-vara


Jurnal din mansarda

Jurnal din mansarda

Jurnal din mansarda

Multumesc pentru vizita.






13 comentarii:

  1. Uau Dana, ce de noutati!!! Nu stiam ca v-ati mutat!!! Va doresc tot binele din lume, acomodare usoara si sa ne scrii cat mai des de acolo de departe. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Adriana! Acum imi e mult mai usor, acomodarea a fost destul de grea,d-aia am si reinceput sa scriu pe blog, sper sa am timp sa scriu, chiar am multe sa va povesteasc. Te pup si eu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Danutaaa la multi ani fericiti, sa va iubiti de 23 ori mai mult in fiecare zi! Ce chestii faine de la Cat K si mie imi plac mult, incerc sa ma tin deoparte dar din cand in cand o prostioara de asta ne face sa zambim mai mult decat cine stie ce lucru de pret. Satul arata asa ca din povesti:). Acomodare usoara, noi suntem aici si te imbratisam si asteptam povesti:***************multe multe multe, deja parca se simte un oarecare accent britanic.
    PS (si la Iasi la Lidl castanele sunt scumpe:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult!!!! Am ras cum n-am mai ras demult la comentariul tau Ancuta, sigur se simte accentul:)))). Asta vara cand te citeam am plans de cateva ori, ma faceai sa-mi fie mult mai dor de acasa dacat imi era, dar in acelasi timp imi aduceau si liniste postarile tale. Va pup si va imbratisez cu drag fete minunate.

      Ștergere
  4. Pfuai! Ce de noutati!
    La multi ani voua! Sa fie inca pe atat si inca pe atat... si inca pe atat...! :D
    Si eu aunt fan Cat Kidston!!!
    Te imbratisez strans de tot si sper sa scrii muuult!
    E foarte fain salul si in secret sper ca tot in suport tii crosetele. ;)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Catrinel! Am renuntat la haine si pantofi sa-mi aduc crosetele in suport bineinteles si firele cu mine:). Te pup si eu!

      Ștergere
  5. Danaaaa, esti acolo? Nu mai esti aici? Fantastic, desi nu ne cunoastem personal simt asa, ca atunci cand mi-a plecat copilul, ca o sa-mi fie dor, dar ca ma bucur mult :)
    Acomodare usoara iti doresc. E bine ca ii ai pe cei dragi aproape si deja cred ca ce a fost mai greu a trecut, se simte printre randuri ca esti linistita si optimista. Va fi bine! :)
    Imbratisari cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Iuliana sunt aici. Si mie mi-e dor de tine si imi faci pofta cu toate bunatatile tale. Te invidiez pentru muraturi. Eu nu am facut nimic vara asta, astept sa-mi trimita din tara. Este bine acum! Daca ajungi in Anglia rezerva-ti ceva timp si pentru mine, te rog! Te pup!

      Ștergere
  6. Cred ca e forte grea acomodarea in alta tara. Eu am refuzat vehement orice idee de a ne muta din tara. Nu cred ca as rezista in alta parte decat la mine ”acasa”. Dar vezi...viata e imprevizibila uneori...
    Multa sanatate sa aveti si acomodare usoara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Anca! Mie mi-a fost foarte greu cand m-am mutat din Bucuresti in Oradea, iti dai seama ca nici acum nu mi-a fost altfel, dar pentru ca sunt cu copii si sotul meu e putin mai usor. Imi e dor de tot si de toate acum, dat sper ca in curand sa ajung intr-o mini vacanta acasa si-l mai potolesc.

      Ștergere
  7. Nu stiam ca ai plecat din Ro, dar ma bucur enorm ca te ai acomodat acolo. Va doresc numai bine! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. ""COVORUL ALB SE-ASTERNE IARA
    DIN CRIVATUL DEZLANTUIT
    NOI COLINDAM PE TIMP DE SEARA
    CRESTINI, CRACIUNUL A SOSIT
    SI CERUL PARCA SE-NCALZESTE
    IAR VANTUL ASPRU A CONTENIT
    IN SUFLETE SPERANTA CRESTE
    CRESTINI, CRACIUNUL A SOSIT""

    Craciun Fericit,plin de bucurie,lumina,dragoste si oameni iubiti alaturi...

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani cu multe realizari in acest an. Imi place mult sortuletul tau....Pupici

    RăspundețiȘtergere