Ce mai faceți?
Am văzut că toată lumea e activă, eu am făcut o pauză, de voie, de nevoie.....
Pentru că am fost in concediu o săptămână și din păcate nu am putut pleca nicăieri, am avut timp să mai intru pe bloguri, să mă inspir......
Unul dintre bloguri mi-a atras atenția în mod deosebit pentru că este ffff colorat și plin de viață, și ce e mai important pentru o incepătoare, are și tutoriale: http://attic24.typepad.com/weblog/2010/02/happy-day.html.
Așa am început să fac o față de pernă fantezie, din granny squares.
De sărbători am primit o carte interesantă : PRĂJITURELE-1001 rețete din toată lumea. "Prăjiturelele- așa cum le cunoaștem noi astăzi - au fost create, se pare, din intâmplare. Bucătarii olandezi obișnuiau să încerce temperatura cuptorului aruncând o bucățică din aluatul de prăjituri ca să vadă dacă incepe să sw coacă. Cuvântul englezesc cookie derivă din cuvântul olandez koekje, care inseamnă prăjitură mică.
Prima rețetă de prăjiturică i se atribuie autorului roman Apicius, care consemnează un amestec de apă fierbinte cu făină, lăsat la uscat pe o tavă, apoi tăaiat, prăjit și servit cu miere și piper. Dar această rețetă este de mult înlocuită cu delicioasele produse care ne delectează astazi.
Tradiția prăjiturelelor incepe să înflorească în Evul Mediu.Prăjiturile Savoy din Franța, făcute din albuș, zahăr și făină - strămoașele bezelelor - datează din această perioadă.Metoda de a freca untul cu zahăr a apărut în Europa și America în sec.al XVIII-lea, odată cu evoluția ustensilelor și tehnicilor de gătit. La scurt timp după aceea ieftinirea zahărului, ieftinirea zahărului și a făinii a făcut din coacerea dulciurilor un mod de petrecere a timpului, la îndemâna oricui."
Așa că am hotărât ca în fiecare weekend să testez și să vă prezint câte o rețetă, iar pentru că a fost Valentine's Day și "love is in the air am făcut":
Inimioare dulci
3 căni de făină albă (eu am folosit o cană obișnuită de ceai)
1/2 linguriță praf de copt
1/2 linguriță sare
1 cană unt moale(eu am folosit 1 și 1/2 pachet la temperatura camerei)
1 cană zahăr tos
1 linguriță esență vanilie
1/4 linguriță esență migdale
1/4 cană smântână degresată amestecată cu lapte
1 ou mare + 1 gălbenuș mare
200g ciocolată menaj tocată mare
Într-un castron se cern făina, praful de copt și sarea. În alt castron se bat cu mixerul, la viteză maximă untul și zahărul, până se fac cremă. Se adaugă vanilia, esența de migdale și amestecul de smântână. Se încorporează oul și gălbenușul. Se adaugă amestecul de făină și se formează un aluat moale.
Aluatul meu arăta așa:
Se împarte în două. Se presează jumătățile in formă de disc, se infășoară în folie și se dau la frigider 30 min.
Se tapetează cu hârtie pergament trei tăvi de prăjituri. Pe o suprafață presărată cu făină se întinde o porție de aluat într-o foaie groasă de 6 mm. Se decupează cu un tipar în formă de inimă. resturile de aluat se întind din nou și se decupează la fel. Se pun prăjiturile in tavă cu o spatulă, la 5 cm distanță. Se procedează la fel cu restul aluatului. Se coc tavă cu tavă, 12-15 min, până devin aurii. Se scot la răcit pe grătar.
Se topește ciocolata în bain-marie. Se inmoaie inimioarele pe jumătate în ciocolata topită, se lasă 30 min.
Așa arată, au fost delicioase.
În meniul de weekend au mai fost ciorbă de văcuță și pulpe de pui pe pat de cartofi( rețeta am luat-o de aici: http://savalaura.blogspot.com/2007/10/pulpe-pe-pat-de-cartofi.html)
O zi bună,Dana!
Cum stai cu pernuţele? Aşa bucăţele arată bine :) Hai la mine, că te aşteaptă nişte diplome :)
RăspundețiȘtergeresuperba combinatia de culori!sunt gata pernutele?
RăspundețiȘtergereM-ai prins Irina.Din pacate nu am terminat, dar mi-am propus ca dupa ce fac ceva nou sa termin si ceva inceput mai demult asa ca in curand o sa apara si pernuta.
RăspundețiȘtergerestiu cum e :)). imi plac asa de mult patratelele astea crosetate, vreau sa incerc si eu azi
RăspundețiȘtergere