Jurnal din mansarda

sâmbătă, 21 februarie 2015

Ce mi-a placut saptamana trecuta!

Saptamana care a trecut a fost o saptamana a surprizelor culinare din partea mea pentru copii.
 
1.Cand am vazut zilele trecute pe blogul Laurei gustarea asta de fructe m-am gandit ca trebuie sa le-o fac si eu copiilor sa vad cum reactioneaza. Am mers si am cumparat compot de piersici(anul trecut eu nu am facut), le-am pregatit farfuriile si i-am chemat la masa. La prima vedere nu si-au dat seama, apoi uitandu-se mai atent au vazut ce aveau de fapt acolo si s-au amuzat foarte tare. Au facut poze si au organizat si un concurs pe Facebook sa vada cine ghiceste ce-i acolo. Prietenii Andradei si-au dat seama destul de repede, cei ai lui Claudiu au avut mai mult de dezbatut. Cel mai important este ca le-a placut si au zis sa le mai fac si altadata.
 
1.Ou ochi si cartofi prajiti din fructe si iaurt
 
 
Jurnal din mansard
 Nu stiu cum sunt alti copii, dar ai mei nu-si iau din fructiera fructe sa le manance pur si simplu, ci asteapta sa le tai eu pe farfurie( recunosc, eu sunt de vina,eu i-am invatat asa) si pentru ca am fost setata pe glumite, mi-am adus aminte de alt aranjament culinar pe care l-am mai facut si altadata.

2.Plaja cu palmieri din mandarine, banane si kiwi

Jurnal din mansarda


 De cartofii din biscuiti v-am spus si in jurnal, am sa postez si reteta sunt deliciosi.

3.Cartofi din biscuiti

Jurnal din mansarda

4.Zambilele  din ghiveci au crescut si inflorit

Jurnal din mansarda

Jurnal din mansard
 5.Busuiocul din ghiveci cumparat azi de la Lidl pentru alta surpriza culinara

Jurnal din mansarda
Mutumesc pentru vizita, Dana.

29 de comentarii:

  1. La prima vedere, căci pozele mi-au sărit în ochi prima dată, am zis că ai făcut un ou-ochi perfect! :)
    Ce frumoase-s zambilele...cred că şi mirosul e-ncântător!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am crezut la fel ca este un ou ochi. Ai zis foarte bine miros incantator.

      Ștergere
  2. Eu parca simt mirosul zambilelor tale. Palmierii sunt adorabili.

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu la primA vedere am zis ca e ochi ...palmierii super si aba astept reteta la cartofi in copilarie ii mancam facuti de verisoara mea care era casatorita,eu eram la 5-8

    RăspundețiȘtergere
  4. Dana draga, si eu am zis initial in gand: Uite, Dana stie sa faca ochiul perfect, a la Master Chef:)) Nostim si bun!
    Zambilele sunt minunate! Mie imi schimba instant starea parfumul lor!:)
    O saptamana cu bucurie sa fie in casa voastra!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Claudiu imi tot zice sa particip la Master Chef, mai ales cand gatesc ceva deosebit,dar eu stiu ca nu sunt potrivita pentru un asemenea concurs. Gatesc ca orice mama.O saptamana frumoasa si usoara si tie Claudia!

      Ștergere
  5. Super ingenios aranjamentul. :)
    De abia astept reteta pentru acei "cartofi" caci arata fain si banuiesc ca sunt gustosi.
    Eu si acum mananc fructele taiate feliute, numai ca trebuie sa mi se tai singura. Doar asa reusesc uneori sa mananca mai mult de un mar. Asa l-am convins si pe Andrei sa manance marul intreg si nu doar o particica. Am mai vazut la o blogerita ca a facut "frigarui" din fructe ce au avut succes la pustoaica ei.
    Busuiocul acela nu e plin de ingrasaminte si chestii dintr-acestea? Eu de abia astept sa pun semintele in pamant sa am busuioc verde. Ceaiul e grozav!
    Yaaaaayyyy! Zambile looooz! Cred ca miros fantastic!
    Imi place postarea ta! :* :* :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m-am gandit ca are ingrasaminte busuiocul la ghiveci, dar s-ar putea sa ai dreptate, am sa ma interesez. Multumesc Catrinel:*.

      Ștergere
  6. Si eu vreau reteta. Daca ai participa eu ti-as face galerie! Nu cred eu ca ai gati ca orice mama:)) - crede-ma pe cuvant, cunosc cel putin 2 mame care gatesc cam asa si asa (mama mea si cu mine:)). Imi place zambila, am si eu una, si bucuiocul, eu n-am avut curaj sa-mi cumpar niciodata de frica sa nu moara. La noi se mananca kg de fructe zilnic, n-are rost sa le arnajez asa:), dar la o petrecere de copii... O saptamaa plina de bucurie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am sa postez curand reteta. Eu am vazut pe blogul tau cateva chestii facute de tine care aratau tare bine. Si mie mi-a mai murit busuiocul la ghiveci altadata, dar am zis sa mai fac o incercare.

      Ștergere
  7. Plaja cu mandarine ,kiwi si ce mai e pe acolo ii fac si eu fetitei mele si ii mai fac si tot felul de omuleti din legume si ii mananca cu mare placere.Abia astept sa-mi iau si eu busuioc ,imi place sa-l folosesc la mancare,vreau si un ghiveci la fel ca al tau,am tot cautat in ultima vreme dar nu am gasit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ghiveciul l-am luat de la Ikea acum cativa ani pentru orhidee, dar ceva nu le-a placut ca mi-au murit, sper sa nu patesc la fel si cu busuiocul. Bine ai venit, Carmen!

      Ștergere
  8. Vai, mor de pofta cu ochii la cartofii aia!!! Musai sa fac si eu...o varianta de post, ca nu mai rezist pana in aprilie cand se termina postul :)) Zamila aia miroase pana la mine! :)
    Saptamana frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate si o varianta de post ar merge! Cred ca zambilele miros acum in toata tara, am vazut la multe fete:).Multumesc Iuliana la fel si tie! Aaaaa sa nu uit, am vazut tortul tau, abia astept sa-l fac si eu, arata intr-un mare fel!

      Ștergere
  9. Ce idei mi-ai dat cu fructele acelea!!!! Si eu tai platouri intregi de fructe asortate, dar nu m-am gandit niciodata sa fac asemenea...tablouri. La mine oricum se "evapora" in doua secunde fructele din platou, aranjate asa de frumos cred ca n-o sa mai fie nevoie decat de o secunda.

    RăspundețiȘtergere
  10. Eeeee nici eu nu fac tot timpul astfel de aranjamente, saptamana trecuta am avut eu un mood bun pentru asa ceva .Bine ai venit Ina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să-mi zici dacă nu a ajuns coletul, ca a trecut ceva vreme...

      Ștergere
    2. Să-mi zici dacă nu a ajuns coletul, ca a trecut ceva vreme...

      Ștergere
    3. Ti-am trmis un mesaj, inca nu l-am primit.

      Ștergere
  11. Abia astept sa pun si eu de o gradina mica in ghivece anul asta :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu nu curat fructele zilnic, dar atunci cand nu o fac, Mihnea abia se atinge de ele. Aranjamentul lor este foarte fain!
    Iar zambila atât de deasă și frumoasă. Sigur si foarte mirositoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact asta spuneam si eu Mihaela nu tai sau curat nu mananca, aranjamentul a fost o chestie de moment, nu fac asa ceva in fiecare zi.

      Ștergere
  13. Eu aranjam pana si piureul de cartofi in ce cerea copilul, doar , doar o manca, dar asta se intampla acum un an. Cu fructele nu am avut probleme, singura conditie e ca marul sa fie tocat daca-i prea mare. Iar la fructe nu avem o paleta prea mare:in general fructele romanesti+banane si kivi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce nu face o mama pentru copilul ei :)))). Din experienta iti spun ca pe masura ce cresc incep sa experimenteze si alte gusturi.

      Ștergere
  14. Cred ca ai un adevarat parfum in casa de la zambila...ce miros incantator au...
    Recunosc ca vreau si eu sa imi faca mama in farfurie o asa insula cu palmieri :D
    O saptamana frumoasa sa ai draga mea.

    RăspundețiȘtergere
  15. Asa e zambila are un miros deosebit pe care eu il asociez cu primavara. Multumesc Ghemulet!

    RăspundețiȘtergere