Jurnal din mansarda

joi, 26 ianuarie 2017

Ce vedem in Gloucester

Docurile din Gloucester


       Orasul Gloucester a luat nastere cu secole in urma, cand romanii ce cutreierau dealurile Cotswold au vazut valea luxurianta Severn si au decis sa construiasca o garnizoana. De atunci, orasul a fost gazda mai multor popoare - celti, romani, saxoni si normanzi - fiecare lasandu-si amprenta asupra asezarii, urme vizibile si astazi. Terminatia "cester" din numele orasului vine din romanul "castrum", iar cele patru strazi care formeaza unghiuri drepte in centrul orasului reflecta planificarea romana. 


       Atractiile principale sunt Docurile Istorice, Catedrala Normanda, Muzeul Poporului si Muzeul Orasului, care "povestesc" istoria orasului si obiceiurile societatii de-a lungul vremurilor. In Docurile Istorice veti descoperi Muzeul Maritim, Muzeul Regimentelor din Gloucestershire si Colectia Robert Opie. Tot aici aveti la dispozitie un centru de cumparaturi, cafenele pe malul apei, baruri si restaurante, precum si excursii si croaziere.
   
        Gloucester este cel mai interior port din Marea Britanie, iar docurile sunt dominate de depozite inalte pe marginea apei.

Jurnal din mansarda

Jurnal din mansarda

Jurnal din mansarda

Jurnal din mansarda

Jurnal din mansarda

Jurnal din mansarda

Jurnal din mansarda
Multumesc pentru vizita, Dana.

2 comentarii:

  1. Buna Dana!Te admiram si te urmaream foarte mult când erai în tara și nu îmi explicam de ce nu mai scrii pe blog. Mă bucur mult ca ai revenit și sper sa scrii cât poți de des!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit Ecaterina! Multumesc pentru cuvintele frumoase, am sa te urmaresc si eu.

      Ștergere