Jurnal din mansarda

marți, 10 ianuarie 2017

Curry de pui

   Aici in Anglia  curry-ul(un fel de tocanita indiana) este foarte popular. In primul rand pentru ca e bun la gust si al doilea motiv si cel mai important pentru ca se gateste foarte usor. Sunt foarte multe variante, eu va prezint acum una simplificata si foarte rapida.
Ingrediente:
- 2 bucati piept de pui cam 500 g(sau orice alt tip de carne: vita, miel...)
- 1 bucata de praz
- 1 cutie rosii in bulion sau pasata de rosii
- 3 catei de usturoi
- 1 cutie naut fiert sau 200 grame linte 
- condimente pentru curry( eu am cumparat o cutie care contine; seminte de coriandru, turmeric, ghimbir, chimen, piper cayenne si negru, mustar, praf de usturoi)


    Taiem prazul rondele subtiri, iar pieptul de pui patratele. Calim prazul intr-o lingura de ulei de masline si apoi adaugam carnea. Cand carnea isi schimba culoarea adaugam o lingurita sau mai mult (depinde de gust) de condimente pentru curry, usturoiul si pasata de rosii. Puneti ca sa acoperiti carnea si apa calda sau supa de pui. Lintea o puteti pune acum ca sa fiarba, nautul dupa ce a fiert carnea. Curry-ul se mananca deobicei cu orez fiert, dar pentru cei care nu mananca orez cum e sotul meu, se poate inlocui cu cartofi fierti si o salata verde alaturi.
   Asta e tot! Poze nu am acum, dar o sa fac curand.
   Daca faceti aceasta reteta spuneti-mi si mie daca v-a placut.

Multumesc pentru vizita, Dana.

10 comentarii:

  1. Condimente pt curry am vazut si la noi, prin magazinele de specialitate si nu numai.
    Noi inca nu am facut, dar ma bucur pt voi. Sa aveti pofta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hehe:)se pare ca e sapt asiatica, am facut pui teryaki, acum voi face acest curry:) (nici eu nu mananc orez, mai cumpar basmati pe care doar il fierb cu apa sare o lingura ulei de masline si curcuma si alaturi de ceva cu sos il pot inghiti:)). In weekend il fac:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-mi spui daca ti-a placut. Te pup.

      Ștergere
    2. Am facut, imi place foarte tare, cred ca am exagerat cu ardeiul iute:)), dar mie mi place mult, avem copiii unei prietene peste week end, lor le am facut pilaf, asa ca pe asta l mananc doar eu:))

      Ștergere
    3. Ce ma bucur! Si al meu a iesit un pic prea condimentat, dar s-a mancat :).

      Ștergere
  3. Incerc si eu! Sotul meu face green curry si o sa ma dau si eu mare cu reteta ta! Pe asta nu o stie! Hihihi! Tks, pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Am tot auzit de curry, dar n am mancat niciodata... poate incerc sa l fac si eu. Multumim de reteta!

    RăspundețiȘtergere